„Már megint milyen ajándékot vegyek”

Hangzik el sokszor a kérdés. Ajándékot férfiaknak rengeteg weboldal kínál, és még több cikkel találkozhatsz, hogy „mit” vásároljunk ajándékba a férfiaknak. Ezek az oldalak, mind a könnyebb végén fogták meg, ezt, a nem éppen pehelysúlyú kérdést. Mert a „mit”-re, mindenki tudja a választ. Ezek a listák évről-évre vándorolnak, blogról-blogra. Minden évben elővesszük leporoljuk, és szemérmesen, mint az elsőbálozók azt gondoljuk, hogy na most idén be fog jönni. Most „biztos” örülni fog neki.

Kedveseim, van egy rossz hírem, ezek az ajándékok a férfiaknak, tavaly sem jöttek be, úgy idén sem fognak bejönni

A férfiak 95 %-a nem rajong a tesztvezetésért, a Darth Vader-es pulóverért, vagy a különleges kávéért, az USB-s ventilátorért, de még a vicces zokni sem a legjobb választás. Tudom meglepetésként fog érni benneteket, de a szabadulószoba sem a legnagyobb meglepetés.

Miért nyűg a vásárlás? Miért stresszeltek rá, ha ajándékot kell venni a párodnak (apádnak, munkatársnak, szeretőnek, szomszédnak)?

 Mert nem ismered az érzéseit a személyiségét tökéletesen. Nem tudod, hogy kivel laksz egy fedél alatt. Nyomjátok az Instaéletet, a FB szószban és közben nem tudod, hogy mi okozna örömöt neki. Még mindig rácsodálkozol, hogy milyen újságot vesz, ha repültök, milyen étterembe szeret(ne) bemenni, milyen apartmanban érez(né) jól magát. Tehát kompromisszumoktól mentesen dönthet(ne).

A megoldás közelebb van, mint gondolnád, hisz „A” férfival élsz együtt

Szeretnélek közelebb vinni egy kicsit a férfi lélekhez és ezzel kihúzni a férfi ajándékozás, ajándékvásárlás méregfogát. 

Nem a materiális javak, fognak orgazmus közeli állapotot okozni, hanem az a tény, hogy az ajándék, amit kap tőled, teljes mértékben kifejezi és megmutatja, hogy egy kicsi része vagy az életének, a testének, az aurájának, és vetted a fáradságot, erőfeszítést, hogy megismerd.

Az oroszlánszelídítőnek, nem az a nagy produkció, hogy bedugja a fejét az oroszlán kitátott szájába. Nem azért kerül katartikus állapotba a tapstól. Nem az a 3 másodperc a produkció. Nem, tévedtél, ha azt gondoltad igen. Neki az elmúlt 3 éve a mutatvány, amikor együtt kel, együtt fekszik az oroszlánnal, eteti, állatorvost hív hozzá, kitakarítja a ketrecét, elpakol utána, miután az oroszlán hazaért az irodából és szétdobálta a ruháit. De ez nem látszik. Így nekünk csak az 3 másodperc maradt a fa alatt amíg leég a csillagszóró (majdnem gyertyát írtam, de eszem bejutott, hogy ahhoz túl gyors világban élünk, hogy lenne időnk egy egész gyertyát megvárni míg leég. Hova fajulna az élet, ha egy gyertyányi időt szánnánk egymásra)

„Mindegy megveszem, egynek jó lesz”

Visszakanyarodva eredeti témánkhoz, hogy kell ajándékot venni a férfiaknak? Figyelmesen. Figyeljünk és csendben tanuljunk. (A perfekcionisták akár jegyzetelhetnek is). Próbáld meg feltérképezni és elfogadni mik azok az extra dolgok, amiért rajong. Amitől flowban van, amikor csinálja.

Lehet az is egy ajándékötlet, hogy elfogadod, hogy extra dolgokért rajong. Amihez szagolni sem tudsz vagy nem is érted, eszik vagy isszák. Itt két lehetőséged van vagy bekapcsolódsz, de akkor tényleg érdeklődj utána és mélyülj el benne, szánj időt a megtanulására és úgy csináld. Vagy őszintén bevallod, hogy nem tudsz mit kezdeni vele és nem is akarsz elmélyülni benne, de teret, időt engedsz neki, hogy ő csinálja. Hidd el sokkal nagyobb lesz az öröm és a megkönnyebbülés.

Gondolj erre, ha keresel, de nincs meg a megfelelő ajándék férfiaknak

Ha nem találsz megfelelő ajándékot, üzenj vagy írj emailt az info@silverhorse.hu -címre

Photo by Jeremy Bishop on Unsplash