Az első benyomás nem győzött meg? A bőr karkötő viselése nem mindig egyszerű dolog, hogy az a külvilág felé is a belsőnket sugározza. MI azok az alapvető szabályok amit követnünk kell? Cikkünkben ezekre keressük a választ.

Van egy kedvenc mondásom: Kötnél magaddal üzletet, ha szembe jönnél az utcán?

Sokszor hallom, hogy „oh jó ez a póló az irodába, úgyse megyek ügyfélhez”, „mi járhatunk rövidnadrágba, úgyis a gép előtt ülünk egész nap”. „ez a karkötő a kedvencem, nem fogom variálni”

Ezek elfogadható indokok, de nem vedd figyelembe, hogy bármikor lehet egy olyan esemény, ami lehet a vezetőddel egy gyors megbeszélés, vagy a főnököd pozíciójánál is magasabban lévő emberek téged szólítanak a porondra. Ilyenkor egy rövidnadrág megjelenése a „nagytárgyalóban” inkább visszatetszést kelt, mint ahogy egy kopott bőr karkötő is, ami inkább mutatja, milyen volt a Sziget, ahelyett, hogy a hozzáállásod sugározná.

Ha olyan pozícióba vagy ahol sok nulláról kell dönteni és nem forintba, nem ez lesz a legjobb napod. És nem azért, mert nem tudod a választ, hanem már a megbeszélés elején megkapod a virtuális bélyegzőt a homlokod közepére: „Egy pólós rocker, dönt az európai…” (A kipontozott részt mindenki töltse ki tapasztalata szerint)

Ide kapcsolódik szorosan a bőr karkötő barátja az óra

Ma már nem kell bankot rabolni egy elegáns órához, vagy minőségi bőr karkötőhöz. Ha csak G-Shock van az órásdobozba, azt inkább ne is vedd fel, tartogassuk inkábba hétvégére. Szépek a színes órák, de most inkább azt is mellőzzük. (Akik a Swatch-nál dolgoznak, most felmentést kapnak)

Figyeljünk a karkötőre is. Ez lehet bőr karkötő, vagy más alapanyagú, de ne a legnagyobbat vegyük fel a kedvenc zakónkhoz. Viszont egy elegáns darabbal nagyobb hatást érsz el. Ha van kedved kombinálhatod a stílusokat, hordhatsz egy gyöngyös karkötőt egy klasszikus darabbal.

Vagy létezik rögtön ezek kombinációja is egyben.

A lényeg, hogy összhangot teremts a kiegészítőid között. Ha nagyon figyelmes akarsz lenni, figyelsz a színekre is

Férfiaknál a fülbevaló ma már nem a melegek elsődleges hívóeszköze. Kifejezetten készülnek gyöngyös fülbevalók férfiak részére. Ha a klasszikus arany vagy ezüstöt szereted, azt is megtalálod. A lényeg itt is, hogy semelyik kiegészítő ne tolakodjon, ne akarjon vetélytársa lenni a másiknak.

Nézelődj és ruházz be a megfelelő kiegészítőre. Szánj rá időt. Nem szégyen rákeresni a Google-ben, hogy mi a trend és merre tart a világ.

 És kérlek felejtsd el a másik „kedvenc” mondásomat: „Nem a ruha tesz az embert”. Akik ezt gyakran hangoztatják, azoknak üzenem, hogy DE.

Nem is gondolnád, hogy egy előléptetés vagy egy pozitív visszajelzés múlik azon, hogy levetkőzzük az „oh jó ez a póló az irodába” mentalitást.  Nagyon kevesen vagyunk, akik Steve Jobsok vagyunk és ezt megtehetik maguknak.

Légy határozott, találd meg önmagad és ezt mutasd meg másoknak is.

Bármilyen kérdésed, van bőr karkötő vagy kiegészítővel kapcsolatban, írj nekünk

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash