1–12 termék, összesen 20 db

Bőr karkötők a legkedveltebb kategória az ékszere kvilágában. A leggyakrabban vásárolt karkötőfajta a bőr karkötő világszerte. Ez abból következik, hogy azt ember ősidők óta használja, viseli és együtt él az állati bőrökkel.

Egy bőr karkötőt két dolog határoz meg. A szár anyaga formája, illetve a  zár, csat ami összefogja és biztonságosan tartja a viselője csuklóján.

Szárak:

-Nagyon sokféle forma és minta létezik. Szinte lehetetlenség összefoglalni és mire a végére jutnánk már kezdhetnénk is élőről. Kínálatunkban megtalálható a vékony szinte észrevétlen fonott karkötők a dupla és tripla karkötőn át a, vad azték karkötőig sok forma és variáció. Ezért nem javasoljuk, ha vékony a kezed akkor ilyen, ha kicsit vastagabb akkor olyan karkötőt viselj.  Színben a leggyakoribb a barna és fekete bőr karkötő

Zárak, csatok:

-A férfi bőr karkötők zárjainak elsődleges célja, hogy biztonságba tartsa az ékszer a csuklódon. Természetesen a másodlagos sem elhanyagolható, hogy a karkötő stílusát emelje a formájával. A legbiztonságosabb a mechanikus zár de a mágneses összekötések is nagyon gyakoriak

Alapanyagok

Hasított bőr egy kettémetszett anyag így egységnyi bőrfelületből több alapanyagot nyernek. A mai modern gyártástechnológiának köszönhetően, már szinte nem lehet különbséget tenni az eredet és a hasított bőr között.

Igazi bő

Férfi bőr karkötők között található igazi bőr karkötő. Ezt a bőrtípust a cserzés után rögtön használják és nem keverik, illetve vágják több részre.

A bőr karkötők viselés közben változnak. Alakjuk, formájuk sok-sok hónap vagy egy év múlva nem mutatja az eredeti alakot. Ezt természetes dolog ettől válnak ezek az ékszerek egyedivé és utánozhatatlanokká.

Milyen méretű karkötőt válassz?

Mérőszalaggal, vagy ha nincs, egy csík papírral (amit bejelölsz és utána akár egy vonalzóval is lemérheted) tekerd körbe a csuklódat. Tedd alá lazán az ujjadat.

Így kapod meg azt a méretet, ami kényelmes lesz.

Egy átlagos férfinak 18-19 cm a csuklóátmérője, és a 20-21 cm a megfelelő karkötő.